24.6.2022. 21:20
0
Kurtović ponovo izabran za predsjednika Sindikata državnih službenika i namještenika FBiH
Na sedmom kongresu Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH koji je održan danas u Sarajevu za predsjednika tog sindikata ponovo je izabran Samir Kurtović za naredni mandatni period od pet godina.


Tokom izvještajno - izborne skupštine usvojen je petogodišnji izvještaj o radu organa i tijela sindikata, te izmjene Statuta sindikata. Također, izbrani su novi Upravni, Nadzorni odbor i šest komisija.

Ovaj sindikat nedavno je obilježio 32 godine postojanja. Sindikat okuplja članstvo zaposlenih u javnoj upravi Federacije BiH od nivoa općina, gradova, kantonalnih institucija, javnih ustanova, zavoda, agencija, pravosudnih institucija i organa Federacije BiH, te predstavlja vrlo kompleksnu organizaciju koja, kako je rekao Kurtović, zahtjeva i maksimalan angažman i posvećenost kako bi svih deset koordinacionih odbora i 194 sindikalne organizacije funkcionirale i u svakom momentu štitili prava i status članstva.

Kurtović je poručio da su sindikati veoma važna karika svakog društva i da je tamo, gdje su radnička prava bolje zaštićena, društvo prosperitetnije i bolje.

 

(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.