25.6.2022. 15:52
0
Evo šta poručuju sa Parade ponosa: "Čije su ulice? Naše su ulice", "Neka ljubi ko god koga hoće"...
FOTO: avaz
U toku su pripreme za Povorku ponosa u Sarajevu.

Prema informacijama s lica mjesta glavne sarajevske ulice su blokirane, a učesnici parade pripremili su transparente i zastave.

Na njima, između ostalog, piše: "Porodice marširaju ponosno", "Javni prostor mora biti slobodan", "Padaj silo i nepravdo", "Antifašizam je naš izbor", "Želim povorku bez policijske izolacije", "Antiratna pozicija je jedina opcija", "Niko nije slobodan dok svi/e nismo slobodni/e", "Umjesto rata i destrukcije solidarnost i dostojanstvo", "Čije su ulice? Naše su ulice", "Neka ljubi ko god koga hoće", "Ako svedete život na crno-bijelo, nećete nikada vidjeti", "Želimo da se volimo bez straha", "Oslobodimo institucije od homofobije", "Nije ljubav Lidl da dođe sa zapada", "Love wins", "Otvorimo gradove za ljubav", "Radnička klasa je dugina boja"...

Kako je navedeno u saopćenju Uprava policije MUP-a KS je poduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja javnog skupa i reguliranja saobraćaja, prenosi avaz.

Okupljanje učesnika, kako su ranije najavili organizatori, bit će od 15 do 17 sati ispred Vječne vatre, a šetnja će biti upriličena od 17 do 18:30 sati. Program i govori su planirani od 18:30 do 20 sati..


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.