27.6.2022. 11:56
0
Predstavnički dom PSBiH neće raspravljati o HDZ-ovom prijedlogu izbornog zakona
Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je danas u Sarajevu.

Poslanici bi trebali, prema dnevnom redu, danas razmatrati principe Prijedloga zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH. Iako se očekivalo da bi na dnevnom redu današnje sjednice se mogao naći Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona koji su predložili delegati HDZ BiH, a koji je već usvojen u Domu naroda PSBiH ova tačka se nije našla pred poslanicima.

- Iako je HDZ-ov Izborni zakon davno došao u Predstavnički dom, razmatraće se tek na julskoj sjednici. Nelogično. Predsjedavajući Radmanović kaže da nije vidio zakon iako je protokolisan prije 10 dana. Očigledno da HDZ želi držati živom svoju temu za izbore što je moguće duže, napisao je poslanik SDP-a Saša Magazinović na Twitteru.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.