28.6.2022. 10:14
0
HDZ BiH utvrđuje liste: Čović (ne) ide u utrku za Predsjedništvo BiH
Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) održat će danas proširenu sjednicu Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru.

Sjednica će se održati u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, s početkom u 11.00 sati.

Osim članova Predsjedništva, sjednici će prisustvovati predsjednici Županijskih i Regionalnih odbora te organizacije HDZ-a BiH za Brčko distrikt.

Na proširenoj sjednici, Predsjedništvo HDZ-a BiH uradit će postupak utvrđivanja kandidatskih listi HDZ-a BiH za Opće izbore 2022.

Iako je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović na jednoj od press konferenciji kazao da bi trebao biti neki mlađi kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, on nije jasno rekao da neće biti kandidat. 

Mjesecima unazad Čović je pokušavao izlobirati izmjene Izbornog zakona BiH kako bi omogućio pobjedu kandidatu HDZ-a za Predsjedništvo BiH nazivajući to 'legitimnim predstavnicima'. Međutim, međunarodna zajednica je poslala jasnu poruku da za izmjene Izbornog zakona BiH nema vremena prije oktobarskih izbora.

Iz HDZ-a su već najavili blokadu implementacije izbornih rezultata, a Ambasada SAD je takve aktivnosti označila antidejtonskim.

Rok za predaju kandidatskih listi CIK-u je 4. juli. 


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.