28.6.2022. 14:17
2
"Razmišljala sam jutros šta ako Haris Zahiragić upadne i prekine program zbog haljine sa malo većim izrezom. To je vrlo realna mogućnost jer vidite da je čovjek prisutan kao Supermen po svim općinama Sarajeva"
Ne smiruju se reakcije na spornu izvedbu slovenskog glumca ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. SDA traži ostavke, zbog kako navode sodomističkog performansa ali i povorke ponosa.

O ovoj temi za N1 je, između ostalih, govorila Dženana Alađuz, novinarka, aktivistkinja i direktorica Fondacije Infohouse.

"Poslije 30 godina ispiranja mozga, mene čudi da znamo koja nam je lijeva a koja desna strana tijela. Ono što mogu da kažem svima kojima nije jasno da se samo zapitaju kako bi njima bilo kada bi njihovoj djeci bilo nešto uskraćeno ili njima, bez obzira koga voljeli ili šta voljeli, neka se pogledaju u ogledalo i pomisle kako bi bilo da ne mogu proći ulicom da uhvate za ruku svoga partnera ili da njihovo dijete dođe prebijeno ili sodomizirano ili uhapšeno kao što vidimo da se sprema šerijatski zakon u Bosni i Hercegovini, barem u onom dijelu gdje vlada SDA i NiP. Ono što ljudi treba da shvate je da je ova Povorka posljednja linija otpora prema nečemu što se zove građansko društvo. Ja sam jutros razmišljala da li da obučem ovu haljinu jer ima malo veći izrez, razmišljala sam šta ako Haris Zahiragić upadne i prekine program. To je vrlo realna mogućnost jer vidite da je čovjek prisutan kao Supermen po svim općinama Sarajeva", kazala je Alađuz. 

(A. Balićevac)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.