28.6.2022. 18:57
0
Predstavnički dom za povećanje najnižih penzija u FBiH minimalno pet posto
FOTO: FENA /Harun Muminovic
Predstavnički dom Federalnog parlamenta većinom glasova danas je na sjednici podržao prijedlog da najniže penzije u Federaciji BiH budu povećane minimalno pet posto.

U odnosu na inicijalni prijedlog zastupničkog kluba Saveza za bolju budućnost, koji je tražio povećanje od pet posto, na koncu je uvaženo da povećanje bude najmanje u visini tog iznosa. Pritom je tokom rasprave bilo prijedloga i iz klupa drugih stranaka da najniže penzije budu veće i najmanje za 50 posto, pa i za 100 posto, ali je na koncu dogovoreno onako kako je navedeno u prijedlogu korigovanog zaključka.

Ova odluka je donesena u okviru tačke dnevnog reda u čijem toku zastupnici nisu dali većinu glasova za izvještaj o izvršenju federalnog budžeta u 2021. godini. Većinske podrške nije bilo ni za Analitički izvještaj Fonda za zaštitu okoliša FBiH za 2021. godinu.

Sjednica je završena, naredna redovna je najavljena za 26. juli.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.