29.6.2022. 16:18
0
Umjesto Dragana Čovića: Borjana Krišto će biti kandidat HNS-a za člana Predsjedništva BiH
Dragan Čović neće biti kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Javlja to portal jako blizak strukturama HDZ-a – Bild.ba.

Prema njihovim saznanjima HNS će kandidirati Borjanu Krišto.

Borjana Krišto je rođena u Livnu. U rodnom gradu završila je osnovnu (1976.) i srednju školu maturiravši 1980. Poslije toga upisuje Pravni fakultet u Banjoj Luci gdje je diplomirala 1984., a pravosudni ispit položila je u Sarajevu.

Krišto je imenovana ministricom pravosuđa u Vladi Kantona 10 1999. godine. Na toj službi ostala je do 2000. kada je imenovana sekretarkom kantonalne Vlade. Na tom položaju djelovala je do 2002. U međuvremenu je 2001. imenovana članicom Predsjedništva HDZ-a BiH.

Krišto se na općim izborima 2010. kandidirala za članicu Predsjedništva BiH, međutim, završila je na drugom mjestu sa 109.758 (19.74%) glasova. Na izborima je pobijedio Željko Komšić

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.