30.6.2022. 13:51
1
Novinarka: Premijeru, da bismo se kretali putem, mora se sipati gorivo, hoće li biti mjera? Novalić se samo nasmijao i odmahnuo rukom na novinarsko pitanje
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je prisustvovao otvaranju i puštanju u promet magistralne ceste M17 Neum-Stolac pa je ponovo privukao pažnju javnosti, ali ovaj put svojim potezom, a ne kako smo dosad navikli izjavama.

Naime, Novalić se pohvalio kako je Federacija BiH jedno veliko gradilište, da Vlada FBiH ulaže u brojne infrastrukturne projekte te da će ova magistralna cesta pomoći razvoju turizma i ekonomiji BiH.

Nakon hvalospjeva premijera, novinarka N1 nas je vratila u realnost pitanjem koje je uputila Novaliću nadajući se da će iole ponuditi konkretan odgovor.

“Premijeru moram vas pitati, da bismo se kretali putem, mora se sipati gorivo da bi se stiglo, hoće li biti mjera”, glasilo je pitanje novinarke N1.

Međutim, odgovora nije bilo već blagi osmijeh, odmahivanje rukom i ukazivanje iz protokola Vlade FBiH da su bile predviđene samo izjave, ne i pitanja.

Cijene osnovnih namirnica te goriva iz dana u dan su sve veće, a građani sve praznijeg džepa. Stoga, odgovor koji ih zanima u ovom trenutku više od bilo kojeg ste – hoće li vlast uvesti mjere koje bi pomogle građanima i kako bi se spriječilo produbljivanje siromaštva.

No, premijer je odlučio ostati dosljedan protokolu (samo izjave bez pitanja), a podsjetimo da je nedavno u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, između ostalog, rekao da su cijene goriva u BiH i niže od pojedinih u regiji.

(A. Balićevac)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.