30.6.2022. 21:40
0
Marijana Podrug-Arapović nova dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar
FOTO: N1
Općinsko vijeće Centar danas je održalo redovnu sjednicu na kojoj je u ponovljenom krugu glasanja Marijana Podrug-Arapović dobila 16 glasova čime su prisutni vijećnici podržali njenu kandidaturu za poziciju dopredsjedavajuće Općinskog vijeća Centar.

Druga kandidatkinja Sara Arslanagić je dobila 11 glasova u drugom krugu.

Usvojena je i Odluka o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Jagomir I“, kao i prijedlozi rješenja o izuzimanju neizgrađenog građevinskog zemljišta u svrhu rekonstrukcije i proširenja dijela ulica Nahorevska, kao i o preuzimanju neizgrađenog građevinskog zemljišta u svrhu rekonstrukcije raskrsnice u ulici Patriotske lige-Kromolj-Slatina, što predstavlja uvjet za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kao preduvjeta za buduću realizaciju ovih projekata od izuzetnog značaja za stanovništvo ovog dijela općine Centar.

Na prijedlog Unije civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo vijećnici su podržali inicijativu za utvrđivanje javnog interesa Općine Centar Sarajevo da se spomenik civilnim žrtvama rata opkoljenog Sarajeva1992.-1995. podigne na lokaciji u Ulici Hamze Hume.

Jednoglasnu podršku vijećnika dobila je Odluka o izmjeni i dopuni odluke o obrazovanju Etičke komisije, kao i Odluka o imenovanju članova ove komisije, koja može imati od pet do devet članova uključujući predsjednika i zamjenika.

Vijećnici su također, uz predložene izmjene i dopune, usvojili Odluku o finansiranju političkih stranaka, koalicija političkih stranaka, nezavisnih vijećnika i klubova samostalnih vijećnika zastupljenih u Općinskom vijeću Centar.

Nacrt Strategije prema mladima Općine Centar Sarajevo 2022. - 2026. godine i Nacrt vizije razvoja mjesnih zajednica na području općine Centar Sarajevo su također dobili potrebnu većinu glasova vijećnika, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.