3.7.2022. 17:45
0
Kavazović: I u narednom periodu pružat ćemo podršku i pomoć slabim i nerazvijenim sredinama
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović sa saradnicima danas je posjetio općinu Pale FBiH gdje se sastao sa načelnikom te općine Alminom Ćutukom. Sastanku je prisustvovala premijerka Kantona Aida Obuća, muftija goraždanski Remzija ef. Pitić, kao i predstavnici društveno-političkog i vjerskog života Općine Pale FBiH.

Načelnik Općine Almin Ćutuk informirao je goste o životu građana na prostoru te lokalne zajednice, od rata pa do danas. Posebno je istakao dobru saradnju sa Islamskom zajednicom kao i sa mjesnim imamom. Zahvalio je reisu-l-ulemi i Islamskoj zajednici BiH na pomoći prilikom izgradnje jednog stambenog objekta za  povratničku porodicu na prostoru te lokalne zajednice te podršku za realizaciju projekta opremanja prostorija za omladinu u Hrenovici.


Zahvalnost  visokoj delegaciji Islamske zajednice u BiH iskazala je I  premijerka BPK Goražde Aida Obuća. Naglasila je da je Općini Pale FBiH potrebna  pomoć svih nivoa vlasti, pa i Islamske zajednice koja je, kako je kazala,  do sada puno uradila za ovaj dio BiH. Naglasila je da podrška Vlade BPK toj lokalnoj zajednici neće izostati ni u narednom periodu.

Muftija goraždanski Remzija ef. Pitić takođe je izrazio zadovoljstvo posjetom reisu-l-uleme općini Pale i BPK Goražde povodom svečanog otvorenja džamije na Turskoj Ravni u džematu Orahovice, Medžlis Islamske zajednice Goražde.


Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je kazao kako Islamska zajednica u BiH prati situaciju u tom dijelu države, najavivši da će i u narednom periodu u skladu sa svojim mogućnostima pružati podršku i pomoć slabim i nerazvijenim sredinama.

- Treba ulagati u infrastrukturu kako bi se stvorili što bolji uslovi za život na ovim prostorima. Puno je posla pred svima nama i treba se nositi sa tim. Pozvao bih sve, od načelnika, uposlenih u Općini do premijerke,  da gradimo moralni lik našeg naroda - kazao je ef. Kavazović.

Posebno zadovoljstvo iskazao je povodom današnjeg otvorenja džamije u rodnom mjestu Husein ef. Đoza, na njegov 110. rođendan.  Delegacija Islamske zajednice u pratnji domaćina  posjetila je i Turbe u haremu Semiz Alipašine džamije u Prači koje je oskrnavljeno u proteklom ratu.

Po riječima načelnika, u narednom periodu Općina Pale FBiH zajedno sa Islamskom zajednicom BiH kroz projekte će raditi na obezbjeđenju finansijskih sredstava za sanaciju Turbeta.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.