4.7.2022. 22:13
0
Radovi u KS: Počela akcija čišćenja na području općine Novi Grad, na terenu više od 140 radnika
Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Novi Grad Sarajevo počela je danas i trajat će devet dana.

Prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, Javnog preduzeća Lokom i Službe civilne zaštite Novi Grad Sarajevo, akcija čišćenja odvijat će se u svih 28 mjesnih zajednica ove općine. 

U ponedjeljak je više od 140 radnika izašlo na teren, te uz svu potrebnu mehanizaciju krenulo s čišćenjem i prikupljanjem otpada. Početku radova prisustvovao je i resorni ministar Enver Hadžiahmetović.  

- Imamo mnogo stvari koje se ne mogu završiti u okviru redovnih poslova kantonalnih javnih preduzeća. Općina Novi Grad Sarajevo je jedna od najvećih, te za razliku od ostalih, gdje je akcija trajala tri do pet dana, ovdje će trajati devet. Sva naša kantonalna komunalna preduzeća, s općinskim službama i nadamo se građanima, dat će svoj doprinos da očistimo površine i u ovoj općini - naveo je ministar Hadžiahmetović, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.