5.7.2022. 14:40
0
Drljača s predstavnicima austrijske delegacije o pitanjima profesionalne rehabilitacije
Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača danas je u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike primio Winfrieda Goeschl iz zavoda za zapošljavanje Beča (AMS Arbeitsmarktservice), Tschann Elizabeth iz socijalnog fonda za Voralberg, Roberta Bachera iz socijalnog fonda Beča i Olivera Hillera, atašea za zadravlje i socijalna pitanja Republike Austrije.

Sagovornici su razgovarali o pitanjima saradnje iz nadležnosti i djelokruga funkcioniranja i rada Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, posebnu pažnju posvećujući profesionalnoj integraciji osoba s invaliditetom.

Ministar Drljača je upoznao prisutne s reformskim aktivnostima koje se provode u ovoj oblasti, te potrebi razvijanja i razmjene saradnje kroz pozitivnu praksu u oblasti profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom te nastavka njihovog rada u proizvodnim procesima.

Istaknuta je spremnost za unapređenje saradnje, radi ispunjavanja zajedničkih ciljeva u procesu unapređenja profesionalne integracije osoba sa invaliditetom u Federaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.