6.7.2022. 20:43
0
Od sutra u RS-u počinje isplata uvećanih penzija
FOTO: Nezavisne novine
Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da je obezbijedilo sredstva za isplatu junskih penzija u Republici Srpskoj, kako bi od sutra mogla početi isplata korisnicima u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i inostranstvu, u neto iznosu 115.9 miliona KM, pišu Nezavisne novine.

Ministarstvo finansija i Vlada Republike Srpske će, kako se dodaje u saopštnju i dalje pratiti makroekonomska kretanja i potrebe korisnika prava na penzijsko invalidsku zaštitu u skladu sa kojima će biti vršena dalja usklađivanja.

"U skladu sa opredjeljenjem Vlade Republike Srpske, da usljed ublažavanja posljedica inflatornih kretanja pruži podršku najstarijoj populaciji, majske penzije su povećane za 10 odsto", navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija RS.  

Kako s dodaje, ovo je drugo povećanje penzija u Republici Srpskoj od početka godine, od kada su povećane za 14%. 

"U planu je isplata jednokratne pomoći svim penzionerima u Republici Srpskoj, za šta su Rebalansom budžeta obezbijeđena sredstva", navodi se u saopštenju.

Kako se poašnjava, ukupan iznos potreban za isplatu penzija na godišnjem nivou je Rebalansom povećan za 89,8 miliona u odnosu na planirani budžet i iznosi ukupno milijardu i 360 miliona KM.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.