7.7.2022. 8:13
0
Dodik uprkos svemu i u inat svima: Agencije za lijekove će biti
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik putem Twitter profila je rekao da se lider PDP-a Branislav Borenović raduje odluci Ustavnog suda BiH, ali da će, na njegovu žalost, Agencija za lijekove biti.

Zakon je stupio na snagu i biće sproveden, naveo je Dodik na Twitteru.

Ustavni sud BiH stavio je jučer privremeno van snage Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakon o dopunama Zakona o republičkoj upravi.


Podsjećamo, Borenović je nakon ove odluke Ustavnog suda BiH rekao kako je ovo već viđen scenario paljenja političkih vatri i konflikata u BiH po oprobanom receptu političke "braće iz SNSD i SDA".

– Ustavni sud obustavlja agenciju za lijekove koja suštinski ne postoji, nema ni direktora, nema ni zaposlenih, nema ni adrese, nema ni telefona, ali je samo papirološki, formalno prisutna da bi se napravila priča od strane političkih aktera u ovoj zemlji, a da se ne bi pričalo o korupciji, divljanju cijena, neukidanju akciza na gorivo od strane SNSD, istakao je Borenović.


(Admir O.)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.