7.7.2022. 10:28
0
Zelenika: Ako je Krišto najljepše što mogu ponuditi, onda se Čović treba
Bivša zastupnica HDZ-a 1990 u Parlamentarnoj skupštini BiH Diana Zelenika prokomentarisala je kandidaturu Borjane Krišto za članicu Predsjedništva BiH, Posebno se osvrnula na izjavu lidera HDZ-a Dragana Čovića, u kojoj za Krišto kaže kako je ona "najljepše i najpametnije biće koje mogu ponuditi".

Stavljajući gospođu Krišto u tu poziciju mislim da vrijeđanju njenu osobnost, jer na taj način je smatraju objektom, a ne subjektom u kandidaturi za člana Predsjedništva BiH, jer parlamentarni izbori, po meni, nisu izbor za Miss, nego nešto sasvim drugo. Ukoliko gospodin Čović želi procijeniti da li je najljepša, neka napravi unutarstranačke izbore za Miss, jer mislim da ako je gospođa, ne samo Borjana Krišto, koja je na pragu sedme decenije života, nešto najljepše što stranka može ponuditi, onda se treba zabrinuti za svoju stranku, kazala je Zelenika.

Dodala je i kako ne može procjenjivati inteligenciju Borjane Krišto, koja je u proteklih 30 godina, koliko je na političkoj sceni, izbjegavala javna sučeljavanja i dijaloške emisije.

- Ne znam da li će ove godine pristati na nešto slično, pa da vidimo i tu inteligenciju. Međutim, najljepši kompliment, onaj koji sam ja čula, je onaj od gospodina Čovića, da je gospođa Krišto osvježenje. Ja ne znam kakva je definicija osvježenja, ako neko ko je prisutan 30 godina na najvišim stranačkim i  političkim funkcijama, bez ikakvih rezultata, osvježenje. U tom slučaju mi imamo potpuno različito poimanje osvježenja. Rekla je Zelenika za N1.


(Admir O.)

HDZCovic
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.