8.7.2022. 14:12
0
Komšić pisao predsjednici Bundestaga: Znate da se nacionalističke stranke bore protiv evropske BiH, molim vas da usvojite rezoluciju
Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, uputio je pismo predsjednici Bundestaga uočio današnje rasprave u ovoj njemačkoj instituciji, tokom koje će se govoriti o sigurnosnoj i političkoj situaciji u našoj zemlji.

Prema ranijim najavama, rasprava o BiH trebala bi trajati najmanje četrdeset minuta.

Na današnjoj sjednici Bundestaga, zastupnici bi trebali glasati i o prijedlogu dokumenta "Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti".

Tim povodom Komšić je poslao pismo predsjednici Bundestaga u kojem je, između ostalog, pozvao Njemačku da pomogne BiH u borbi protiv etničkih podjela.

- U svojstvu člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda bas sve ljubazno želim zamoliti da 8. jula u Bundestagu usvojite rezoluciju 'semafor-koalicije Pružiti podršku BiH na putu u bolju budućnost, rekao je Komšić.

Ističe kako danas u Bundestagu odlučuju kojim će putem ići Bosna i Hercegovina.

- Vi znate da nacionalističke stranke u našoj zemji sebi ravnaju put i svim snagama se bore protiv evropske BiH. Za građane BiH, za moju zemlju, je ovaj zahtjev kao putokaz njemačke poltike prema BiH od najveće važnosti. Vi danas odlučujete o tome u kojem pravcu će moja zemlja dalje ići. Zato vas molim da prihvatite ovaj zahtjev i na taj način nas podržite na putu ka EU, kazao je on.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.