10.7.2022. 20:24
0
Sve je spremno za sutrašnju komemoraciju, dženazu i ukop žrtava genocida
Sutra će u Memorijalnom centru Potočari kod Srebrenice biti obilježena 27. godišnjica genocida., javlja BHT1.

I posljednje pripreme za komemorativni skup, kolektivnu dženazu i ukop još 50 identifikovanih žrtava genocida privode se kraju. Prema nekim procjenama, trenutno se u Memorijalnom centru u Potočarima nalazi više od šest hiljada ljudi. 

"Već danas imamo nekoliko hiljada ljudi, s obzirom da je Marš mira stigao, motoristi, biciklisti i svi drugi. Prema svim izvještajima pododbora Organizacionog odbora, sve je spremno. Postoje još neki, eventualno, detalji, ali manje-više komemoracija može da počne", kazao je za BHRT predsjednik UO Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Šefket Hafizović.


Hafizović je rekao da je ukidanje mjera vezanih za pandemiju koronavirusa razlog što će ove godine biti više prisutnih na komemoraciji i dženazi žrtvama genocida.

"I dobro je da je tako. Imamo veliki broj međunarodnih, visokih zvaničnika koji će biti na licu mjesta, imaće priliku da se obrate. Poseban akcenat je na Pododboru za sigurnost koji koordinira sa svim institucijama koje jesu zadužene za javni red i mir. I s te strane, također, imamo najavu da je sve ok i da će komemoracija i dženaza proteći u najboljem redu", izjavio je Hafizović za BHT1.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.