10.7.2022. 21:13
0
Emir Suljagić: 11. jula jedina tema je ukop žrtava, a ne provokacije i negatori genocida
Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić oglasio se na svom Twitter profilu sa pozivom svima da sutra tema bude samo 11. juli i genocid u Srebrenici, odnosno šta se može učiniti da se nikada ne ponovi.

"Nemojte dozvoliti da nam sutra tema budu provokacije, negatori genocida, oni koji slave osuđene ratne zločince. Jedina tema sutra jeste ukop 50 žrtava genocida i šta smo mi spremni uraditi da se genocid ne ponovi", napisao je Suljagić. 

I ove godine Memorijalni centar Srebrenica je organizirao različite događaje koji imali za cilj isključivo staviti genocid u prvi plan, ali i preživjele žrtve koje su svjedok najvećeg zločina na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata.

Na današnju konferenciju Heroine Srebrenice stigli su gosti iz cijelog svijeta, a u fokusu su bile Majke Srebrenice, Bratunca i drugih područja u kojima su se dogodili masovni zločini čiji počinioci ni do danas nisu procesuirani. 


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.