12.7.2022. 15:55
0
Marš mira u njemačkom gradu Stuttgartu okupio više od 5.000 ljudi i prošao bez ikakvog incidenta
U njemačkom gradu Stuttgartu prije dva dana je održan Marš mira u znak sjećanja na srebreničke žrtve genocida.

Skup je okupio više od 5.000 ljudi, a prisustvovali su mu, između ostalih, i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, te predsjednik SDA Bakir Izetbegović. 

Kolona od nekoliko hiljada učesnika krenula je od zgrade Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Stuttgartu do Karlsplatza, gdje je održan prigodan program u znak sjećanja na žrtve genocida.

Iako smo objavili da je lider SDA navodno imao želju da bude na čelu kolone, organizatorica Marša mira Nermina Zolj je to demantovala.

"Organizujem Marš mira u Stuttgartu već sedam godina i nikada nije bilo ni najmanjeg incidenta, tako je bilo i ovaj put. Sve je prošlo u najboljem redu, gospodin Izetbegović nije imao takve želje, jer je tradicionalno već da mladi budu na čelu kolone i nose banere, a gosti da budu u drugom redu kolone", kazala je Zolj.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.