14.7.2022. 9:35
0
Nova akcija SIPA-e: Pretresi na 15 lokacija
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) danas su (14.7.2022. godine), u sklopu operativne akcije „Derbi“, na području Modriče, Šamca, Pelagićeva, Posušja, Gruda i Zenice započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 15 lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizovani kriminal“, „Poreska utaja ili prevara“, „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, „Nedozvoljeno skladištenje robe“, „Nedopuštena trgovina“ i „Pranje novca“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Suda Bosne i Hercegovine  i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske, Zeničko-dobojskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Uzimajući u obzir da su pretresi u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.