14.7.2022. 9:55
0
Da li je Nermin Šehović dao otkaz u FUP-u: Stranka za BiH nije dostavila potpisanu Šehovićevu izjavu o prihvatanju kandidature
Centralna izborna komisija na današnjoj sjednici će raspravljati o Izvještaju o izvršenim provjerama kandidatskih listi i kandidata političkih stranaka i koalicija za učešće na Općim izborima 2022. godine. To praktično znači da će se članovi CIK-a tek danas detaljno upoznati ko je dostavio potpunu, a ko nepotpunu dokumentaciju za kandidate čija imena bi se trebala naći na glasačkim listićima.

Prema pojašnjenju kojeg smo dobili iz CIK-a, članovi ovog tijela će, nakon rasprave o izvještaju, donijeti odluku o tome kada počinje i koliko će trajati rok za dopunu dokumentacije o kandidatima.

Naime, proteklih dana se mnogo špekulisalo o ovom roku, a povod je bilo ime pripadnika Federalne uprave policije Nermina Šehovića, koje se pojavilo na kandidatskoj listi Stranke za BiH za Predsjedništvo BiH. Prema do sada dostupnim informacijama, Stranka za BiH međutim nije dostavila potpisanu Šehovićevu izjavu o prihvatanju kandidature, što je jedan od ključnih uslova da bi se nečije ime pojavilo na glasačkom listiću.

Da bi prihvatio kandidaturu, Šehović bi prije toga morao dati otkaz u FUP-u, jer prema važećim zakonima bilo koji pripadnik bilo koje policijske agencije ne može biti kanidat na izborima.

Prema informacijama od dobro obaviještenih izvora, Šehović do sada nije dao otkaz u FUP-u, niti to namjerava učiniti, tako da će SBiH ili ostati bez kandidata za Predsjedništvo, ili će morati predložiti nekoga drugog, prenosi Oslobođenje.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.