15.7.2022. 12:43
0
Ćamil Duraković: 'Magičnu riječ' koju Vučić nije spreman da izgovori, izgovorio je sudija Orie
Ćamil Duraković, bivši načelnik Srebrenice i sada kandidat za predsjednika odnosno potpredsjednika Republike Srpske komentirao je posljednje izjave Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije u vezi Srebrenice, tačnije genocida koji je počinjen nad Bošnjacima 1995. godine.

"Od Aleksandra Vučića ne očekujemo nikakvu "magičnu riječ" jer sudeći prema natpisima medija koje kontroliše, ove godine nije obilježeno 27 godina od genocida u Srebrenici nego 7 godina od "napada cipelom" na Vučića.

"Magičnu riječ" koju Vučić nije spreman da izgovori, izgovorio je Predsjedavajući sudskog vijeća sudija Alfons Orie u presudi liku po kojem je Vučić 2007. preimenovao bulevar Zorana Đinđića.

Vučić je istakao govoreći o 11. julu "da je to bio objektivno težak dan, dan teškog zločina nad Bošnjacima" - objektivno dani koji su uslijedili od 13. do 17. jula su bili puno teži za vojsku i policiju RS jer je trebalo organizovati i sprovesti zatvaranje, ubijanje i kopanje masovnih grobnica za preko 8000 srebreničkih muškaraca i dječaka", komentirao je Duraković.


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.