15.7.2022. 20:36
0
Konjičani traže pomoć OS BiH, da li će Dodik opet praviti probleme: "Bez helikoptera požar nećemo ugasiti ni za 10 dana"
Vatrogasci iz Konjica uspjeli su odbraniti kuće koje su bile ugrožene uslijed velikog požara koji je tokom dana izbio u blizini Boračkog jezera.

Ranije je navedeno da je požar izbio na nepristupačnom terenu, zbog čega ga je veoma teško gasiti. 

Husein Hodžić, pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjic, izjavio je da su zatražili pomoć helikopterske jedinice Oružanih snaga BiH.

Gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić, kaže kako požar kod Boračkog neće biti ugašen ni u narednih 10 dana ukoliko ne stigne pomoć Oružanih snaga BiH, piše N1.

Sada se postavlja pitanje da li će Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, kao i prošle godine odbijati da potpiše saglasnost za korištenje helikoptera OS BiH za gašenje požara.

Lider SNSD-a je, tokom proteklog ljeta, sedmicama odbijao dati saglasnost što je situaciju na terenu činilo dodatno konfuznom. 

Načelnik Jablanice je, zbog nemara, podigao krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika.

Konjičani se nadaju da će ove godine biti drugačije, odnosno da problema sa saglasnošću ipak neće biti.

(A. Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.