18.7.2022. 14:14
0
Nermin Šehović nije podnio ostavku u FUP, šta je CIK-u dostavila Stranka za BiH
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) odredila je 14.jula na sjednici u Sarajevu petodnevni rok strankama kod kojih su utvrđene nepravilnosti na kandidatskim listama da ih otklone, kako bi mogle biti i ovjerene do 29. jula, kada ističe rok.
Nakon provedenih provjera, članovi CIK-a su utvrdili je ukupno prijavljeno 828 kandidatskih listi na kojima se nalazi 7.291 kandidat. Ali, kako je pojašnjeno, 750 kandidatskih listi ispunjava uslove, dok 78 ima određene nedostatke.

Nedostaci su utvrđeni na listi na kojoj se nalazi kandidat Stranke za BiH za člana Predsjedništva BiH Nermin Šehović, uposlenik FUP-a.

Šehovića je prijavila Stranka za BiH kao kandidata za člana Predsjedništvam ali nije predala njegovu potpisanu ni ovjerenu izjavu o njenom prihvatanju, što je bila dužna uraditi. Međutim, kako saznajemo, s obzirom da je rok skoro pa istekao, da bi prijava bila validna, Šehović je morao dati ostavku na mjesto policijskog službenika u Federalnoj upravi policije.

No, on to do danas nije uradio niti je bilo šta potpisao. To znači da je Stranka za BiH ili prijavila drugog kandidata ili odustala od utrke za Predsjedništvo.

Osim toga, CIK nikada nije ni dostavio FUP-u ni dokumentaciju šta se nalazi u Šehovićevoj prijavi i ko je i šta potpisivao umjesto njega.

Jer, osim načelnog saglasnosti da bi mogao biti kandidat, Šehović nije potpisao izjavu da prihvata. Trakavica oko kandidature traje već danima, a sam je demantirao da je kandidat ove strankem prenosi avaz.


(Admir O.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.