26.7.2022. 10:13
0
Vojin Mijatović otvoreno o sukobu sa Zahiragićem: Biće dana za megdana
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić jutros je burno reagirao nakon nemilih scena koje su jučer viđene na protestu ispred OHR-a. Nikšić je optužio SDA „jurišnike“ za orkestrirani istup i napade na potpredsjednika SDP-a BiH Vojina Mijatovića.

„Još jednom su SDA jurišnici pokazali primitivizam vrijeđajući potpredsjednika SDP-a i našeg kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića, riječima da nema šta tražiti u Sarajevu i da ide u Banja Luku. Istog onog Vojina s kojim su se pojavljivali po cijeloj Evropi da bi pozvali naše građane da se registruju pozivajući se da su i oni za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, jer je eto i Vojin tu”, kazao je Nikšić.




Sve se odigralo prilikom dolaska člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koji je, kako je kazao Nikšić, ničim izazvan došao, potpuno zbunjen i izgubljen, da govori na skupu kojeg je inicirao SDP, za koji je uredno SDP podnio prijavu MUP-u i dobio dozvolu, na kojeg su se odazvale brojne političke partije, pa čak i SDA. Nakon toga uslijedile su nemile scene u kojima je učestvovao Haris Zahiragić, a o sukobima na protesu i prijetnjama za „Slobodnu Bosnu“ je govorio potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

„Sve juče što se dešavalo nažalost bacilo je sjenku na veličanstveno okupljanje građana BiH. Izgradnja BiH kao zajedničke države je mnogo više od stranačkih interesa i ličnih ambicija. Još uvijek moramo sazreti i shvatiti da bi dobili državu moramo se odreći i vlasti i pozicija. Za svoju državu i svoj narod se plaća cijena, kazao je Mijatović te dodao:

„Dok sam živ nastaviću borbu za cjelovitu i građansku BiH u kojoj će se svako osjećati na svome na svakom pedlju naše zemlje. I opet ću dočekati svakog u Banja Luci i garantovati glavom da ne smije niko poprijeko da ga pogleda jer i Banja Luka i Sarajevo pripadaju svima nama. Projekat Pokreta za državu je najbitniji projekat u BiH i niko ničim ga neće narušiti.

Biće dana za megdna sa mnogima i moraju biti sigurni da ideja države pobjeđuje, jer ima ona stara „nemoj pa se ne boj“, kazao je Mijatović. Na kraju, Mijatović poručuje da je država iznad svega, ali cjelovita i zajednička, jer, kako kaže, sve mimo toga će doživjeti fijasko koliko god se napinjali mnogi da to sruše.


(Admir O.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.