26.7.2022. 15:21
2
Plenković: Protesti u Sarajevu su grozni i neprihvatljivi, dokaz da je Pelješki most nužan
Jučer i danas u Sarajevu građani protestuju protiv mogućeg nametanja izmjena Izbornog zakona BiH od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta. Danas je, govoreći povodom otvaranja Pelješkog mosta, premijer Hrvatske Andrej Plenković uspio napraviti sponu između dva događaja.

- Jučerašnji događaji u Sarajevu, grozni i neprihvatljivi, pa čak i prijeteći protesti visokom predstavniku Schmidtu pokazuju da ovaj most Hrvatskoj nije luksuz, on je nužnost - poruka je Plenkovića nakon povratka iz Dubrovnika.

Pelješki most je, tvrdi premijer Hrvatske, oličenje onoga što je Hrvatska danas, a u odnosu na ono što je ranije željela biti.

- Mi strateške nacionalne interese ostvarujemo sa izrazito osnaženim međunarodnim položajem i punim samopouzdanjem i vizijom u ono što radimo - kazao je Plenković.

Podsjetimo, premijer Hrvatske jučer je boravio u posjeti Bosni i Hercegovini, a što je iskoristio kao priliku da pohvali smjer kojim je krenuo visoki predstavnik BiH, dok je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović dodao kako bi usvajanje promjena označilo "minimalni pokušaj ispavljanja grešaka prema hrvatskom narodu u BiH".

(A. Balićevac)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.