27.7.2022. 8:33
0
Danas novi protesti ispred OHR-a: "Ako si za građansku BiH bez dijeljenja u torove"
Novi protesti ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) zakazani su za danas u 13 sati.

I današnji protesti, kao i ovi od prije dva dana, organizuju se zbog najavljene odluke visokog predstavnika BiH Christiana Schmidta da nametne izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava Federacije BiH, a u korist HDZ BiH.

Ovi protesti su pokrenuti preko Facebook grupe “50.000 građana za proteste protiv vlasti u BiH”, koja je i ranije organizovala proteste u Sarajevu, ali i brojnim drugim gradovima u BiH.


- Ako si za građansku BiH bez dijeljenja u torove, izađi sutra od 13 do 15 sati ispred OHR-a - napisali su jučer u pozivu građanima.

Podsjetimo, prethodnih dana su organizovani protesti koji su okupili preko sedam hiljada ljudi. Organizatori današnjih smatraju da su bili ispolitizirani i pripreme za kampanju jer su na njih pozivale političke stranke čiji su predstavnici i izašli na ulice sa građanima.

Oba dana protesta, demonstranti su zahtijevali da im se obrati visoki predstavnik Christian Schmidt, ali to se nije dogodilo. I dok su oni okupljeni ispred zgrade izražavali oštro protivljenje njegovoj odluci, Schmidt je nastavio sa svojim standardnim aktivnostima i sastancima.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.