29.7.2022. 14:11
0
Podnesena kaznena prijava protiv Izetbegovića, Suljagića i Brajlovića
Kaznenu prijavu zbog "izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti" danas je Tužilaštvu BiH podnio Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke protiv Bakira Izetbegovića, Emira Suljagića i Reufa Bajrovića.

Raguž je dokaz i informaciju o podnesenoj prijavi podijelio na svom Facebook nalogu, uz propratni opis.

“Isplivalo je pravo lice ”patriota” koji su se digli na zadnje noge ne kako bi obranili neka svoja prava, nego kako bi osigurali uskraćivanje prava drugima”, objavio je Raguž, između ostalog.




“Oni koji prijete oružjem, osobito oni koji licitiraju tuđim životima moraju biti spremni snositi odgovornost za to. Ako se već bore za BiH, onda moraju biti spremni i na pravnu odgovornost te iste BiH”, dodao je.

Tvrdi kako je prikupio 20ak stranica ratnohuškačkog materijala i sve poslao Tužilaštvu.

“O svemu ovome ćemo pravodobno i pravovaljano obavijestiti i međunarodne institucije”, napisao je Raguž, prenosi N1.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.