29.7.2022. 19:44
0
Na mjestu pijace u Švrakinom Selu gradit će se moderni trgovački centar
U naselju Švrakino Selo na mjestu nekadašnje pijace u ulici Safeta Hadžića gradit će se moderni trgovački centar.

Iz Općine Novi Grad Sarajevo kažu da se radi o poslovno-prodajnom centru "Penny Plus’".

- Općina Novi Grad Sarajevo izdala je urbanističku saglasnost investitoru 'Penny Plus' na ovom lokalitetu. Vrijednost investicionih radova je oko 11 miliona KM, a realizacijom ovog objekta bit će obezbijeđeno oko 40-tak novih radnih mjesta. Objekat će biti izgrađen na dva sprata, ukupne površine 5.500 metara kvadratnih - navode iz ove Općine.

Što se tiče sadržaja poslovno-prodajnog centra, u podrumskoj i suterenskoj etaži predviđena je garaža sa 58 parking mjesta zajedno sa skladišnim prostorom.

- Prizemna etaža predviđena je kao prostor za prodaju sa zelenom pijacom, dok će se na dvospratnim dijelovima nalaziti poslovni prostori i prostori uslužnih djelatnosti - navode.

Kako su saopćili, utvrđeno je da je objekat nekadašnje pijace godinama bio odlagalište otpada, predstavljao je ruglo ovog naselja, kao i opasnost po zdravlje i sigurnost stanovnika naselja Švrakino Selo.

- Firma 'Penny Plus' je nakon rušenja devastiranih objekata uspjela riješiti većinu imovinsko-pravnih odnosa, te postati vlasnik zemljišta koje je u malim parcelama bilo privatno vlasništvo, te se obratila Općini za izgradnju objekta. Izgradnjom ovog objekta, naselje Švrakino Selo koje je izgrađeno davno i sastoji se od starog dijela zgrada i novog padinskog dijela gdje se nalaze individualni stambeni objekti nema nijedan objekat ovakvog tipa i samim tim će ova izgradnja doprinijeti kvaliteti života stanovnika ovog naselja - naglašavaju iz Općine Novi Grad.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.