31.7.2022. 9:35
0
Danas skokovi sa Starog mosta: Za titulu najboljeg bori se šezdesetak takmičara
Tradicionalni skokovi sa Starog mosta biće održani danas u Mostaru, s početkom u 16 sati.

Time će poznati povijesni spomenik, koji je uvršten na UNESCO listu Svjetske baštine, po 456. put biti pozornica najboljim skakačima iz Bosne i Hercegovine i regije. Trebalo bi da nastupi njih šezdesetak.

Skokovi će se, kao i svake godine, održati u dvije serije i dvije kategorije, a to su skok na noge i skok na glavu, koji je nadaleko poznat kao “mostarska lasta”.

Ko će ponijeti titulu najboljeg ocijenit će peteročlani međunarodni žiri, a dodjela nagrada najboljim skakačima predviđena je u 20,30 sati na platou ispod Starog mosta.

U 22 sata skokom s bakljama sa Starog mosta ova manifestacija zvanično će biti završena.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.