10.8.2022. 13:45
0
Žestok sukob iranskog i izraelskog ambasadora zbog BiH: Cionistički režim nema šta da se pita
Ambasada Izraela sa sjedišten u Tirani izazvala je brojne reakcije nakon što se oglasila o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Odmah nakon toga uslijeda je i reakcija ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, koja je uputila demarš Ministarstvu vanjskih poslova Izraela i ambasadi ove države u Tirani.

Međutim, bura oko ovog se danima nije smirila. Tako se danas u cijelu priču uključio i ambasador Izraela u Hrvatskoj, te iranski ambasador u BiH, koji su stavove sukobili na društvenim mrežama.

“Cionistički režim aparthejda nije kvalifikovan da komentariše političku sudbinu Bosne i Hercegovine”, napisali na zvaničnom Twitter nalogu ambasade Irana u Sarajevu.

Zanimljivo, da je ovaj komentar ostavljen sa njihovog zvaničnog Twitter naloga, a koji su vezali za saopštenje ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković koja je uputila demarš Ministarstvu vanjskih poslova i Ambasadi Izraela.

Jako brzo nakon ovog oglašavanja uslijedila je žestoka reakcija putem društvenih mreža. Naime, na sve je odgovorio Ilan Mor, izraelski ambasador u Hrvatskoj.


“Da li je ovaj ubilački i vrlo opasni Mula iz Teherana uopće kvalifikovan da o bilo čemu prosuđuje…?”, stajalo je u njegovom tvitu.


(Admir O.)

IzraelIran
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.