10.8.2022. 14:59
0
Brutalan odgovor Bisere Turković Miloradu Dodiku: Ti si posljednja osoba koja može dijeliti diplomatske lekcije bilo kome
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je demarš Ministarstvu vanjskih poslova i ambasadi Izraela u Tirani.

Poslije toga se oglasio Milorad Dodik te prozvao Biseru Turković da svojim djelovanjem narušava odnose sa prijateljskim Izraelom, a sad mu je Turković odgovorila da je nota upravo imala za cilj popraviti štetu i razjasniti pozicije koje su kontradiktorne u objavljenom Memorandumu izraelske ambasade.

“Milorad Dodik, kao osoba pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, političar koji je u rezoluciji Bundestaga te u izvještajima Visokog predstavnika identificiran kao direktna prijetnja miru i stabilnosti BiH i regije, ima najmanje prava da dijeli diplomatske lekcije bilo kome.

Umjesto da kao član predsjedništva BiH radi u interesu svih građana, da podržava reforme na evropskom putu, Dodik je mandat potrošio na izazivanje sukoba i destabilizacije, ne samo unutar BiH, nego i sa međunarodnim prijateljima. BiH je predana dobrim odnosima sa svim prijateljskim državama, uključujući i Izrael.

Nota koja je upućena ima za cilj upravo popraviti štetu i razjasniti pozicije koje su kontradiktorne u objavljenom Memorandumu izraelske ambasade, napisala je Turković na Facebooku.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.