14.8.2022. 14:43
0
Britanci izvještavaju: Ruski napad vjerovatno ima za cilj da osigura autoput M04, glavni pristup Donjecku sa zapada

Tokom protekle sedmice, prioritet Rusije je vjerovatno bio preusmjeravanje jedinica za jačanje južne Ukrajine, navode iz Ministarstva odbrane Velike Britanije.

Međutim, u Donbasu, snage koje podržava Rusija – uglavnom policija samoproglašene Narodne Republike Donjeck – nastavile su s pokušajima napada sjeverno od grada Donjecka.

Posebno teške borbe vodile su se u selu Piski, u blizini aerodroma Donjeck. Nagodba vjerovatno ostaje sporna. Područje je na prvoj liniji linije kontrole Donbasa od 2014. godine.

Ruski napad vjerovatno ima za cilj da osigura autoput M04, glavni pristup Donjecku sa zapada.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.