16.8.2022. 10:51
0
Određen pritvor Bojanu Roguljiću i Nedeljku Luburi
Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu Veljko Ugrenović i drugi prihvatio prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine i donio rješenje kojim je prema osumnjičenima Bojanu Roguljiću i Nedeljku Luburi određen pritvor od mjesec dana.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Bojan Roguljić i Nedeljko Lubura osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima krijumčarenje lica, pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Podsjetimo, visoki funkcioner MUP-a Republike Srpske Nedeljko Lubura i Bojan Roguljić, sin banjalučkog biznismena Slavka Roguljića, uhapšeni su zbog organizovanog kriminala.

S obzirom na to da je Lubura policijski službenik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a, on će biti suspendovan i protiv njega će biti podnjet zahtjev za sprovodjenje unutrašnjeg postupka.

Lubura i Roguljić se sumnjiče da su umješani u skrivanje jednog od članova „škaljarskog“ narko klana, za kojim je raspisana crvena potjernica Interpola.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.