16.8.2022. 17:15
0
U Brčko distriktu se ukida mjera obvezne izolacije osobama pozitivnim na koronavirus

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esad Kadrić u utorak je izdao naredbu kojom se ukida mjera obvezne izolacije osobama pozitivnim na koronavirus.

Ostale epidemiološke mjere prema osobama pozitivnim na koronavirus ostaju na snazi kao
neobavezujuća preporuka, stoji u naredbi.

Istom se nalaže Odjeljenju zdravstvo i ostale usluge, Pododjeljenju za javno zdravstvo da pokrene proces cijepljenja stanovništva s četvrtom dozom cjepiva protiv koronavirusa za osobe koja su prethodno primila tri doze, a koja su starija od 75 godina života i koja imaju kronična oboljenja i prisutnu imunodeficijenciju.

Ova naredba stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Službenom glasniku Brčko distrikta Bosne i Hercegovine", stoji u naredbi koju potpisuje gradonačelnik Brčkog Esad Kadrić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.