16.8.2022. 19:00
0
Hadžikadić: "Nebriga vlasti za sportiste u BiH je poraz države"
Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić reagovao je na vijest da odbojkašice BiH nisu imale sobu u hotelu i da im je organizovan improvizovani smještaj. U cijelosti prenosimo njegov stav:

- Ovako se država odnosi prema onima koji šire pozitivan glas o nama u svijetu: Naše najbolje odbojkašice spavaju u podrumima tokom priprema za Evropsko prvenstvo. U teškoj situaciji je bila i naša košarkaška reprezentacija prije nekoliko dana, kada do zadnjeg trenutka nisu znali da li će imati novac za odlazak na Svjetsko prvenstvo. 

Neshvatljiv je ovaj zanemarujući odnos države prema njenim najsjajnijim biserima. Oni koji nas predstavljaju svijetu u lijepom svjetlu, oni koji vlastitim trudom ostvaruju odlične rezultate za Bosnu i Hercegovinu, bez adekvatne podrške nadležnih, umjesto da budu nagrađeni i prepoznati, sve su češće očiti primjeri nebrige i nerazumijevanja vlasti.

Odnos prema kulturi, sportu, obrazovanju i nauci izuzetno je važan za ukupan napredak Bosne i Hercegovine. Zatvaranjem mogućnosti za naše talente iz svih oblasti, država sebi zatvara vrata uspjeha, naveo je Hadžikadić. 


(Fena / Aldina R.)  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.