19.8.2022. 14:03
1
Mostar dočekuje Lanu Pudar, osiguran direktan TV prijenos
Doček Lane Pudar, osvajačice zlatne i bronzane medalje na Evropskom seniorskom prvenstvu u plivanju održanom u Rimu, bit će upriličen u subotu u Mostaru.

Bh. plivačica vraća se iz italijanske prijestolnice u rodni grad. Doček će biti upriličen ispod Starog mosta, a direktan prijenos osigurao je BHT1, s početkom u 19.45 sati.

Lana Pudar postala je nova evropska prvakinja discipline 200 metara delfin.

Mlada Mostarka u Rimu je stigla do evropskog zlata s vremenom 2:06,81, što je šesto najbolje vrijeme ove discipline na svijetu u 2022. godini i ubjedljivo najbolje na Starom kontinentu.

U međuvremenu, mlada plivačica je dobila mural u Mostaru, a ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković zbog izuzetnog uspjeha i promocije države odlučila je Lani dodijeliti diplomatski pasoš BiH.

Zlatno odličje koje Lana donosi iz Rima ponovo je u prvi plan gurnulo nedostatak adekvatnih uvjeta za pripreme u Mostaru, odnosno nepostojanje Olimpijskog bazena. Lokalne vlasti za početak septembra ove godine najavile su raspisivanje tendera i izbor izvođača radova, a Vlada FBiH za ovu svrhu osigurala je osam miliona maraka.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.