19.8.2022. 14:53
0
PDP: Dodik privatno na Svetom Stefanu helikopterom Vlade RS. To je ta bahatost režima
“Današnje privatno putovanje Milorada Dodika na Sveti Stefan, helikopterom Vlade RS, još jednom pokazuje koliko je bahat SNSD režim i koliko je narod RS u pravu što traži hitne promjene i odlazak Dodika i SNSD sa vlasti”, stoji u saopćenju PDP-a.

PDP ističe da je prethodnih godina stotine letova avionom Vlade RS zabilježeno na razna kupališta u Zadru, Tivtu, na Krfu, Kipru… i da Vlada, koju vodi SNSD, nikada nije saopćila ko je i zašto koristio njen avion, kao što ni danas nije saopćila razlog i svrhu putovanja.

“SNSD nikada nije objavio ni spisak tzv. korona nabavki, kada su najveće poslove dobijali Dodikovi savjetnici i drugi SNSD funkcioneri, koji su preko noći postali milioneri.

SNSD je sakrio i ugovor sa Kinezima za autoput Banja Luka-Prijedor. SNSD je sakrio i ugovor sa Mađarima, prema kojem jedna njihova firma postaje većinski vlasnik nove solarne elektrane u Trebinju, kako je danas potvrdio direktor te firme.

Svako skrivanje ugovora, putovanja i tendera direktno ukazuje na kriminalne radnje, na nezakonito poslovanje i privatne interese koji se žele prikriti”, navode iz PDP-a.

Kažu da obećavaju da će sve što je SNSD godinama krio od naroda biti razotkriveno odmah nakon izbora, “a nova Vlada RS, koja će doći nakon 2. oktobra, neće praviti ni sa kim nikakve tajne ugovore, niti ugovore koji se ne smiju objaviti”.

“Sve mora biti čisto i jasno, narod mora znati kako se njegov novac troši”, kažu iz PDP.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.