19.8.2022. 16:20
0
Podignuta optužnica protiv Arnela Veje za krijumčarenja migranata
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Arnela Veje, rođenog 1984. godine u Sarajevu, koji se tereti da je za ugovoreni novčani iznos, prihvatom i prevozom omogućio migrantima nezakonit boravak na području BiH.

Migrante je prethodno njima poznata osoba ilegalno prevela preko granične linije iz Republike Srbije u BiH, a sve u cilju daljeg prebacivanja u zemlje EU, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi je nakon preuzimanja i prilikom nedozvoljenog tranzita migranata kroz teritoriju BiH otkriven i spriječen u mjestu Oglavak, Općina Zenica, gdje je pregledom zatečeno 17 ilegalnih migranta, državljana Pakistana i Bangladeša.

Optuženi se tereti da je postupio protivno Protokolu protiv krijumčarenja migranata kopnenim, morskim i vazdušnim putem, Zakona o graničnoj kontroli i Zakona o strancima i to svjesno i znajući da krijumčareni migranti nemaju vlastite važeće putne isprave i da ne ispunjavaju uslove za zakonit boravak na području BiH.

Učinio je to u namjeri pribavljanja imovinske koristi, prevozom je omogućio boravak krijumčarenim osobama u BiH, čime je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje. 


(Fena / Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.