19.8.2022. 22:30
0
Izetbegović: “Ovo što je pokušao OHR je samo pola onoga što se pokušavalo u Neumu i Sarajevu"
Lider SDA Bakir Izetbegović u petak je u Tešnju podsjetio da je međunarodna zajednica prije 20 godina pravila Alijansu za promjene, koja se pretvorila u „alijansu za potjere“, te je istaknuo da danas pokušavaju nešto slično.

“Ovo što je pokušao OHR je samo pola onoga što se pokušavalo u Neumu i Sarajevu. Tada su neki iz probosanskog bloka proklizali, trudili su se biti servilni HDZ-u. Sve smo to zaustavili”, kazao je Izetbegović, prenosi N1. 

Govoreći o političkim oponentima, on je istaknuo da se radi o ideološki i politički heterogenoj skupini čiji je jedini cilj pobijediti SDA. Narod, dodao je, ne mogu braniti oni koji ne razumiju njegove potrebe i osjećaje.

“SDA je više socijaldemokratska stranka od onih koji socijaldemokratiju nose u svom imenu”, kazao je Izetbegović podsjećajući na rezultate rada “vlada koje je predvodila SDA u unapređenju radničkih prava i zaštiti socijalnih kategorija nasuprot izostanku takvih rezultata onih vlada koje su predvodile stranke koje su nominalno socijaldemokratske”.

Izetbegović je obraćanje okončao citiranjem Muse Ćazima Ćatića, pjesnika koji je ostavio dubok trag u historiji Tešnja i tešanjskog kraja.

“Pobijedit ćemo jer su naša mjerila drugačija, i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih, jer se sami sobom grijemo”, kazao je Izetbegović, navodi N1. 



(Aldina R. ) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.