24.8.2022. 10:35
0
RTS opet negira državu BiH: Otvaranje konzulata naše države u Novom Pazaru opisali kao "Konzulat Federacije BiH"
Režimski mediji u Srbiji, naklonjeni predsjedniku Aleksandru Vučiću i njegovom SNS-u, nerijetko prave "slučajne greške" i negiraju postojanje BiH kao države, tako što Federaciju BiH i RS posmatraju kao dvije odvojene države.

Takav još jedan "gaf" napravio je i Javni servis Srbije, RTS, obajvivši vijest na svom portalu kako je jučer u Novom Pazaru otvoren "Konzulat Federacije BiH".

Podsjećamo, u Novom Pazaru je jučer otvoren Konzulat države BiH. Otvaranju je, između ostalih, prisustvovala i ministrica vanjskih poslova države BiH Bisera Turković.

Za sada RTS nije ispravio vijest, niti je uputio izvinjenje zbog ove "nenamjerne" greške. Također, ni iz kabineta predsjednika Vučića, prema do sada dostupnim informacijama, nije stiglo nikakvo izvinjenje zbog grubog negiranja BiH kao države na portalu Javnog TV servisa Srbije.

image

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.