31.8.2022. 19:59
4
Dučić objavio snimak: "Tanoviću, koliko ćeš ti biti dobar s nama, toliko ćemo mi bit dobri sa tobom"
Kako je i najavio, Arslan Dučić vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, koji je nedavno izbačen iz SDP-a BiH, objavio je snimak na kojem predsjednik Općinske organizacije SDP Novo Sarajevo i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Samir Suljević govori o tome koja je "cijena" da općinski načelnik Hasan Tanović bude podržan od njega i njegovih struktura.

Kako je Dučić kazao za Faktor, snimak je nastao u aprilu 2021. godine na sjednici kluba SDP-a na kojem se osim Samira Suljeića čuje i Nedim Salihagić (NBL), koji govore o "cijeni" podrške Tanoviću.

Suljević: Znači gledaj, gledaj sad jednu stvar. Evo bez obzira na sve. Ti ćeš sutra doći u situaciju da budemo realni ovako. Evo ne da (Tanović) tebi, ne da Majdi (Kalamujić) da se profesionalizira.

Salihagić: To nije do Tanovića bilo. To je bila njegova preporuka, ali ...

Suljević: Samo malo. Sutra će ti doći, evo radi Elis (Hrkalović - savjetnik načelnika Tanovića) tu već dve mjeseca. Morat ćeš ga primit (zaposlit).

Salihagić: To neće niko pokrenut jer ne smiju.

Suljević: Primit ćeš čovjeka kojeg, haj da budemo realni ja razumijem da Tani treba osoba od povjerenja, ali bukvalno ćeš doći da ćeš preko agencije za državnu službu morati agitovati da čovjeka na mala vrata dovedeš. I kaže sad ovako, banalizujem, manje društvo gubi njenom profesionalizacijom, nego primanjem Elisa u službu.

Salihagić: Ali to ne smije niko da kaže, jer svi bi na silu da su dobri sa Tanovićem.

Suljević: E pa da ti kažem nešto, Tanoviću koliko ćeš ti biti dobar sa nama toliko ćemo mi biti dobri sa tobom! Da budemo realni!


(A. Balićevac)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.