1.9.2022. 14:20
0
Usvojen izvještaj o opozivu načelnika Opštine Bratunac
Odbornici u Skupštini Opštine Bratunac usvojili su izvještaj Komisije o opozivu načelnika Bratunca Srđana Rankića.


Predsjednica Komisije za provođenje postupka opoziva načelnika, Ivana Milanović kaže da je za opoziv glasalo 4.560 glasača, dok je protiv opoziva bilo 3.289 uz 146 nevažećih listića.

- Komisija je 30. augusta donijela potvrđene rezultate o izješnjavanju građana o opozivu načelnika opštine Bratunac. Na jučerašnjoj sjednici je usvojen izvještaj komisije. Sljedeća procedura je da Skupština Opštine predaje Republičkoj izbornoj komisiji kompletan izborni materijal u provedenom postupku, a Republička komisija utvrđuje da li je procedura provedena u skladu sa zakonom i podnosi izvještaj Centralnoj izbornoj komisiji sa prijedlogom prestanka mandata načelnika Opštine Bratunac - kazala je Milanović.

Ističe da je izbornim zakonom definisano da Centralna izborna komisija u roku 15 dana donesi rješenje o opozivu mandata.

- Nakon što se donese rješenje CIK raspisuje prijevremene izbore za načelnika Opštine Bratunac. Do izbora novog načelnika Opštine Bratunac poslove iz nadležnosti načelnika će obavljati zamjenik načelnika Branislav Trišić - podcrtala je Milanović.

Podsjećamo, odbornici Skupštine Opštine Bratunac 7. jula izglasali su Odluku o pokretanju postupka opoziva načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.