4.9.2022. 22:25
0
Održan skup Pokreta za državu u Banja Luci: Podrška Mijatoviću i drugim kandidatima
U dvorani Mejdan u Banja Luci večeras su predstavljeni kandidati Pokreta za državu.

Na skupu je okupljeno deset probosanskih stranaka, kao i zajednički kandidat za člana Predsjedništva BiH iz bh. entiteta RS Vojin Mijatović. Skupu su prisustvovali predsjednici SDP BiH Nermin Nikšić kao i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, te predstavnici još osam političkih subjekata koji čine Pokret za državu Stranke za BiH, SBB-a, DF-a, GS-a, PDA, Socijaldemokrata BiH, Narodnog evropskog saveza i Bosanskohercegovačkih BH Zelenih.

Mijatović je imao večeras i veliku podršku članova SDP BiH. 

Predsjednik Izetbegović je pružio podršku kandidatima Pokreta za državu za sve nivoe vlasti, od Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, predsjednika entiteta RS do Narodne skupštine RS.

U proteklih godinu dana Izetbegović je u nekoliko navrata posjećivao bosanskohercegovačku dijasporu širom Evrope, animirajući ih da se registruju za predstojeće Opće izbore, pri tome naglašavajući važnost registracije glasača sa prostora entiteta RS.

Kandidat za predsjednika/potpredsjednika RS je Senad Bratić iz SDA. 

Nosilc liste za Predstavnički dom PS BiH iz jedne od tri izborne jedinice iz RS je Edin Ramić. 

Pokret za državu u narednim danima održat će skupove širom Republike Srpske, a kampanju završavaju 29.09. velikim skupom u Zvorniku.  


(Patria / Aldina R.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.