6.9.2022. 9:25
0
Ubistvo Bašića, iznude, droga: Trojica uhapšenih u Prijedoru predati Tužilaštvu BiH
Dejan Jurišić, Haris Gredelj i Bojan Dejanović koje je MUP RS-a jučer uhapsio u Prijedoru zbog sumnje na organizovani kriminal, predati su Tužilaštvu BiH.

Oni se dovode u vezu sa ranije uhapšenim Daliborom Railićem zvanim Dugi, koji je osumnjičen da je naručilac ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.

Jurišić je inspektor Policijske uprave Prijedor, dok je Dejanović navodno kum Railića.

Uhapšenima se stavljaju na teret i brojma druga djela i to Jurišiću iznuda i zloupotreba službenog položaja, Dejanoviću iznuda i Gredelju neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Kako je najavljeno jučer, s obzirom na to da je Jurišić policijski službenik Policijske uprave Prijedor, bit će suspendovan i protiv njega će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.