9.9.2022. 20:05
0
Ukrajinski portal pozvao Nogometni savez BiH da odustane od utakmice s Rusijom
Ukrajinski sportski portal Tribuna objavio je post na svom zvaničnom Instagram profilu uz pitanje "Bosno i Hercegovino, da li zaista želiš igrati protiv nacionalnog tima terorističke države?" nakon što je Nogometni savez BiH odlučio odigrati prijateljsku utakmicu s Rusijom.


Nogometni savez BiH danas je s pet glasova ZA donio odluku da se prihvati poziv Ruske nogometne federacije i odigra prijateljski meč u Rusiji, što su učinili i nogometni savezi Kirgistana i Irana.

U opisu posta portala Tribuna tagovan je Nogometni savez BiH kojem je upućena direktna poruka da odustanu od takve odluke i poručeno da trebaju da je se stide.

Brojni građani Bosne i Hercegovine u komentarima na post kazali su da većina u BiH podržava Ukrajinu, ali da je komplicirana politička situacija uzela svoj danak i u rukovodstvu Nogometnog saveza BiH. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.