13.9.2022. 17:42
0
Iz budžeta BPK sredstva općinama Foča i Pale u FBiH za učešće u projektu podrške stanovništvu
Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća, sa načelnicima općina Foča i Pale u FBiH Mujom Sofradžijom i Alminom Ćutukom, danas je potpisala ugovore o dodjeli sredstava od po 30.000 KM ovim lokalnim zajednicama.

Sredstva su namijenjena za podršku dvjema općinama za učešće u realizaciji druge faze projekta "Socio-ekonomska održivost i podrška lokalnom stanovništvu Gornje-drinske regije (SELLS)“ koji implementira Caritas Švicarske.  

Kako je naglašeno, projekt ima za cilj podržati pojedince i porodice, lokalna udruženja i male biznise koji imaju ideju na koji način uvećati vlastito prihodovanje, a spadaju u kategoriju nezaposlenih, zaposlenih s nedovoljnim primanjima i druge kategorije stanovništva u nepovoljnom ekonomskom i socijalnom položaju.

Sredstva su obezbijeđena sa ekonomskog koda Vlade BPK Goražde-Tekući transferi drugim nivima vlasti, a prema riječima premijerke, Vlada BPK Goražde nastavlja s pozitivnom praksom podržavajući projekte nižih nivoa vlasti za koje one pokažu interes odnosno koje smatraju prioritetnim.

Uz podršku Vlade BPK Goražde, ove dvije lokalne zajednice projekt implementiraju već drugu godinu zaredom, a načelnici općina ističu da će u ovoj godini podrška uglavnom biti usmjerena prema poljoprivrednim proizvođačima za nabavku poljoprivredne mehanizacije. U općini Foča u FBiH će biti podržana 22 korisnika, dok će u općini Pale biti podržan 31 korisnik.

(FENA/A. Balićevac)

Vlada BPK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.