17.9.2022. 14:11
0
Obilježena godišnjica otvaranja Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo u naselju Hrasno
Uz pjesmu hora 'Zlatna jesen' i 'Sevdalije', muzičke izvedbe mališana Hora 'Superar BiH', predstavu članova 'Pričaonica', te rođendansku tortu Općine Novo Sarajevo brojni gosti, članovi Centra i prijatelji projekta proslavili su 11. rođendan Centra za zdravo starenje Hrasno.

Zabavi su prisustvovali, između ostalih, općinski načelnik Hasan Tanović, predstavnici Vlade Kantona Sarajevo - ministri Samir Avdić, Adnan Delicć, Naida Hota-Muminović i Omer Osmanović, te predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić.

Nakon što je načelnik Tanović čestitao, članovima i menadžmentu Centra, godišnjicu od osnivanja prvog bosanskohercegovačkog centra za zdravo starenje u državi, regionu i šire, dodijeljeni su i simbolični pokloni prijateljima Centra i Udruženja 'Partnerstvo za javno zdravlje BiH'.

Na području općine Novo Sarajevo djeluju tri centra za zdravo starenje - u naselju Hrasno, Velešićima i u naselju Čengić Vila. Općina je, za realizaciju tog projekta ove godina, izdvonila 70.000 KM.

Članovi centara imaju priliku aktivno učestvovati u oko 30 različitih sekcija kao i u različitim programima i aktivnostima, programima i aktivnostima. Između ostalog to su kreativne sekcije, muzičke sekcije, učenje stranih jezika, kursevi računara, sekcije društvenih igara, rekreativni programi, edukativne radionice o temi promocije fizičke aktivnosti, zdrave ishrane i zdravstvene prevencije, obilježavanja državnih, vjerskih i drugih praznika, sportske sekcije i preventivno-korektivne gimnastike, te planinarske sekcije i izleti.

Sve aktivnosti projekta mreže centara za zdravo starenje na području općine Novo Sarajevo realizuju se u cilju poboljšanja kvaliteta života starijih osoba, promocije zdravlja i socijalne uključenosti, da bi se što većem broju građana treće životne dobi sa područja te općine omogućilo aktivno i zdravo starenje.

- Dosad je, u novosarajevske centre, učlanjeno ukupno 1224 članova - saopćio je Odsjek za informisanje, odnose s javnošću i protokolarne poslove Općine Novo Sarajevo. 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.