20.9.2022. 16:58
1
Omeragić osuđena na šest godina i 11 mjeseci za prouzrokovanje smrti iz nehata i razbojništvo
Općinski sud u Sarajevu (OSS) oglasio je krivom Aminu Omeragić za krivična djela - razbojništvo i prouzrokovanje smrti iz nehata i prvostepeno je osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od šest godina i 11 mjeseci.

Omeragić je za razbojništvo osuđena na tri godine, a za prouzrokovanje smrti iz nehata na četiri godine zatvora, odnosno na jedinstvenu kaznu od šest godina i 11 mjeseci, potvrđeno je Feni u Tužilaštvu Kantona Sarajevo (KS).

Okrivljena se tereti da je 7. novembra 2016. godine u popodnevnim satima došla do stana u vlasništvu 85-dišnje M. G. u ulici Edhema Eke Džubura, općina Ilidža, i lažno se predstavljajući da je poznaje ušla u stan oštećene.

Prema tužbenim navodima, nakon što joj je oštećena napravila kafu, okrivljena je u kafu oštećene krišom stavila neutvrđenu količinu lijeka klozapin, usljed čega je M. G. nedugo nakon toga umrla.

Okrivljena je potom iz stana oštećene uzela dva zlatna prstena, jedan zlatni lančić i oko 200 KM, navode iz Tužilaštva.

Nakon izricanja presude, optuženoj je pritvor produžen.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.