24.9.2022. 13:05
9
Milanović: Hajde neka 2.000 Srba dođe u Sarajevo, pa da vidimo kako će proći
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas se osvrnuo na izjavu premijera RH Andreja Plenkovića, koji je pozvao visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta da iskoristi bonske ovlasti.

- A šta sam ja radio posljednjih godinu dana. Neke stvari radite na vrijeme ili ih ne radite. Ja sam morao istresti iz džepova cijeli NATO i negdje gdje to nije primjereno govoriti o tome. O besmislenosti mandata visokog predstavnika koji koristi svoje ilegalne ovlasti samo protiv Hrvata.

Taj gospodin tamo je sprčkao nekakvu kašu koju je dao u javnu raspravu. Imaš li ovlasti ili ne? Ako imaš, zašto onda daješ u javnu raspravu - kazao je hrvatski predsjednik.

Milanović se osvrnuo i na nedavne proteste ispred OHR-a kada su građani u Sarajevu poručili Šmitu kako ne žele dalju segregaciju i “podjele na torove”.

- I onda ti 2.000 galamdžija izađe na ulice, a ti se prepadneš i odeš u Njemačku ženiti kćer. Hajde neka 2.000 Srba dođe u Sarajevo, pa da vidimo kako će proći. I sada Andrej Plenković poziva na nešto. 

Znate kako se kaže, kasno Marko na Kosovo stiže - zaključio je Zoran Milanović.

(A: Balićevac)

9
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.